QUI SOM?

Sóm l'equip base 1 de 4t A. El nostre treball de recerca està basat en la pluja, el plugim i el granís. Cadascú és l'encarregat d'una tasca diferent:
Andrea Bellón: context geogràfic, formacions i orígens.
Irene Domènech: cinema i literatura.
Jordi Sabater: esports i glossari dialectològic.
Marta Pacheco: música, tradicions i costums.
Adrián Albu: pintura i diccionari de llengües.

dimecres, 9 de maig del 2012

Henri Julien Félix Rousseau


Anomenat el Duaner Rousseau (Rousseau le Douanier), va néixer el 21 de maig de 1884 a Laval i va morir el 2 de setembre de1910 a París. Va ser un pintor francès famós per les seves pintures d'estil naïf.

En la seva pintura, s'esforça per fer coincidir el que veu amb el que sap, i reproduir-ho. Als seus quadres hi ha molts elements exòtics, tot i que Henri Rousseu no va viatjar mai a països llunyans. Tot és imaginat i reconstruït a partir dels jardins de París, en especial del Jardin des Plantes, de fotografies i d'il·lustracions de revistes. Autodidacta, va treballar al marge dels corrents establerts i va obtenir l'admiració dels millors artistes d'avantguarda. Va influir notablement en la pintura naïf.

El seu estil és colorista, amb una refinada gamma cromàtica. La pintura es detallista, amb contorns ben definits. La pintura és plana, l'única sensació de volum la dóna el color. En conjunt té una gran potència expressiva.

Els temes mes importants que tracten la seva pintura son: els temes exòtics , els paisatges i els retrats .

Rousseau freqüentment desconeix o oblida les perspectives i les proporcions.
Les figures acostumen a ser planes.
La seva tècnica habitual era la de capes d’oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada