QUI SOM?

Sóm l'equip base 1 de 4t A. El nostre treball de recerca està basat en la pluja, el plugim i el granís. Cadascú és l'encarregat d'una tasca diferent:
Andrea Bellón: context geogràfic, formacions i orígens.
Irene Domènech: cinema i literatura.
Jordi Sabater: esports i glossari dialectològic.
Marta Pacheco: música, tradicions i costums.
Adrián Albu: pintura i diccionari de llengües.

dimecres, 9 de maig del 2012

ROMANTICISME


El Romanticisme com a moviment cultural i polític s'originà a Alemanya a finals del segle XVIII, inicialment com a moviment literari però que ràpidament passà a influenciar totes les arts i per tant també la pintura. El podríem veure com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment. El seu caràcter revolucionari i trencador amb les convencions socials de l'època és inqüestionable. La seva característica fonamental és la ruptura amb la tradició, amb l'ordre i la jerarquia dels valors culturals i socials imperants.

Un dels temes que van tractar els romàntics va ser la NATURA. Els pintors  romàntics van fer que els paisatges fossin un gènere major. Fins llavors els paisatges eren només un fons decoratiu . Ara expressaven emocions humanes a través del paisatge.

Es a Anglaterra on el paisatge fa un canvi radical. Per això són anglesos els pintors que he trobat més quadres sobre el tema de la pluja….

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada